eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Kiközösítettek egy katolikus érseket

Vatikánvárosban kiközösítette a római katolikus egyház Emmanuel Milingo zambiai érseket, aki a Szentszékkel dacolva négy házas embert püspökké szentelt föl.

A Vatikán tájékoztatása szerint a kánonjog értelmében az érsek a néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államokban véghezvitt felszentelésekkel automatikusan kívül került a katolikus közösségen.
Ugyanez vonatkozik a négy felszentelt főpapra.

A washingtoni érsekség már vasárnap közölte, hogy az egyházjog szerint a püspöki kinevezések érvénytelenek.

A 76 éves zambiai érseknek régóta ellentmondásos a viszonya a Vatikánnal. 2001-ben New Yorkban egy csoportos házasságkötési ünnepségen elvett egy dél-koreai akupunkturistát, de II. János Pál pápa felszólítására néhány hónapra rá felmondta a köteléket.

A katolikus egyház elöljárói azt is a szemére vetették, hogy afrikai bennszülött hiedelmeket terjeszt azzal, hogy tömeges ördögűző és gyógyító szertartásokat tart.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×