eur:
368.50
usd:
344.88
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Irán kedvét nem lehet elvenni

Az iráni külügyminiszter szerint jó úton haladnak az ország atomprogramjáról folytatott tárgyalások az Európai Unió és Irán között.

Manusehr Mottaki az ENSZ New York-i székhelyén ugyanakkor hangsúlyozta: Teherán továbbra is elutasítja, hogy az egyeztetéseket előfeltételekhez kössék, azaz hogy Irán leállítsa vitatott urándúsító tevékenységét.

Az iráni hírügynökség - jól értesült forrásaira hivatkozva - azt jelentette, hogy Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló ma ismét találkozik Brüsszelben.

A két politikus harmadjára ül tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassa az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország által Teheránnak felkínált javaslatcsomagot.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×