INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Újabb letartóztatások a merényletkísérlet ügyében

InfoRádió / MTI
Két pakisztáni származású brit állampolgár is van a Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba közlekedő utasszállító repülőgépek ellen tervezett, de meghiúsított merényletekkel összefüggésben Pakisztánban letartóztatott hét ember között - közölték az ázsiai országban.

A két brit állampolgárságú férfit a múlt héten tartóztatták fel a pakisztáni hatóságok, egyiküket a déli metropolisban, Karacsiban, társát az északkeleti országrészben, a pakisztáni-indiai határon fekvő Lahorban.
/>/>
/>/>/>/>A pakisztáni kormány illetékese, aki neve elhallgatását kérve kiszivárogtatta a letartóztatottak állampolgárságát, azt mondta, hogy a két pakisztáni származású brit kulcsszerepet töltött be a merényleteket tervező londoni terroristasejtben.
/>/>
/>/>A Bank of England bejelentette, hogy befagyasztotta 19 olyan ember bankszámláit, akiket csütörtökön őrizetbe vett a brit rendőrség.
/>/>
/>/>A brit központi bank nyilvánosságra hozta a szóban forgó emberek nevét is; ebből kiderül, hogy a brit állampolgárságú, 17 és 25 év közötti gyanúsítottak valamennyien Nagy-Britanniában élő muzulmánok.
/>/>
/>/>Az oroszok hatékonyabb nemzetközi fellépést várnak
/>/>
/>/>Nem tartja elég hatékonynak a terrorizmus elleni nemzetközi együttműködést az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója.
/>/>
/>/>/>/>"A nemzetközi terroristaellenes koalíció keretében megvalósuló együttműködésről, annak hatékonyságáról el kell mondanunk, hogy véleményünk szerint még nem felel meg a létező fenyegetés szintjének" - jelentette ki Nyikolaj Patrusev.
/>/>
/>/>Az FSZB igazgatója, aki egyben az Oroszországban négy hónappal ezelőtt létrehozott Nemzeti Terroristaellenes Bizottság vezetője is, a legnagyobb fenyegetésnek azt nevezte, hogy a nemzetközi terroristaszervezetek tömegpusztító fegyverekhez, illetve az ilyen fegyverek gyártásához szükséges technológiához igyekeznek jutni.
/>/>"A terrorizmus elleni harcban aktívabb nemzetközi támogatást kellene kapnunk" - tette hozzá.
/>/>
/>/>

A címlapról ajánljuk