eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Negyven embert tartóztattak le Olaszországban

Az olasz rendőrség egy biztonsági akció során előállított 40 embert. Az iszlám csoportokhoz kötődő gyanúsítottakat "megelőző céllal" vették őrizetbe a brit repülőgépek felrobbantására szőtt összeesküvés leleplezése nyomán.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint az itáliai rendőrség 40, iszlám csoportokhoz kötődő gyanúsítottat vett őrizetbe egy akciós során. Az információs szerint az általuk feltételezhetően elkövetett tetteknek nincs közük terrorizmushoz kötődő bűncselekményekhez.

Az olasz belügyminisztérium közleménye szerint a razziákat több olasz városban - Rómában, Milánóban, Velencében, Nápolyban, Firenzében és másutt - hajtották végre csütörtökön és pénteken, olyan helyeken, ahol muzulmán közösségek tagjai szoktak találkozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×