INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Izraeli városokat bombázott a Hezbollah

InfoRádió / MTI
Izraelben 9-en meghaltak, 20 ember megsebesült a Hezbollah libanoni siíta szervezet újabb rakétatámadásaiban. Kórházi és rendorségi források szerint több észak-izraeli várost lott a radikális csoport. A katonai rádió arról számolt be, hogy találat ért egy zsinagógát is.

Az izraeli légierő vasárnapra virradóra két utat bombázott a kelet-libanoni Bekaa-völgyben és használhatatlanná tett egy utat. A rendőrség tájékoztatása szerint a légitámadások megrongáltak két hidat a Szíriával szomszédos észak-libanoni tartományban.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy egy katonája meghalt, 21-en megsebesültek a Hezbollah fegyvereseivel vívott szárazföldi harcokban.

Korábban elutasította az ENSZ tűzszünetet sürgető, biztonsági tanácsi határozattervezetének jelenlegi formáját a libanoni kormány. Az indoklás szerint a dokumentum nem tartalmazza az izraeli haderő azonnali kivonását az országból.

Az izraeli igazságügy-miniszter a Hezbollah elleni támadások folytatását ígérte. Hájim Ramon a katonai rádióban hangsúlyozta: a katonák a nemzetközi erők érkezéséig Dél-Libanonban maradnak.

A címlapról ajánljuk