eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Berlin nagyobb szemet akar Londonnál

Berlin azt tervezi, hogy a London Eye-nál 40 méterrel magasabb óriáskereket épít. Így akarják újra népszerűvé tenni a város nyugati felét, amely iránt csökkent az érdeklődést a fal leomlása óta.

A magánbefektetők tervei szerint a 175 méter magas építmény 2008 októberére készül el. A 120 millió eurós, azaz több mint 32 milliárd forintos beruházás kitalálói a londoni óriáskerékből merítettek ihletet.

A kereket az állatkerti vasútállomás közelében állítanák fel, a helyiek nagy örömére. A környék üzleteit ugyanis érezhetően kevesebb ember keresi fel, amióta megnyílt a német főváros új pályaudvara, és a vonatok nem állnak meg az állatkertnél.

Az üzlettulajdonosok azt tervezik: demonstráción követelik, hogy több vonat álljon meg az állomásukon. Egy képviselőjük azt mondta: május vége óta 70 százalékkal csökkent a forgalma.

Az eredetileg ideiglenes milleniumi látványosságnak szánt London Eye (London szeme) megépülése óta a brit főváros egyik legfelkapottabb látnivalója.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×