eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Menekülnek az izraeliek is

Több mint 300 ezer izraeli menekült el a Libanonból érkező rakéták elől - jelentette be vasárnap egy kormányszóvivő Jeruzsálemben. Egymillió lakos él a rakéták hatótávolságán belül, egyharmad részük elhagyta otthonát - tette hozzá.

Vasárnap 14 izraeli lakos sebesült meg a rakétáktól, amelyekkel Naharija, Kirjat Smona és Akko településeket vették célba a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei.

Az ellenségeskedések kezdete óta mintegy 1.800 rakétát lőttek ki Libanonból a térségre, a támadásokban 18 izraeli civil vesztette életét, s több mint 300 megsebesült.

Az izraeli hadsereg öt gerillát lőtt le vasárnap, amikor ismét behatolt Dél-Libanonba - jelentette be egy katonai szóvivő.

A harckocsikkal támogatott katonák Metula izraeli településnél lépték át a határt, rakétavetőket kerestek, s eközben vívtak tűzpárbajt a Hezbollah embereivel.

Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×