eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tovább mélyülhet a libanoni konfliktus

Egy izraeli televízió szerint újabb izraeli katonát ejtettek túszul Tel-Avivtól északra. Izrael gázai és libanoni támadásait is katonáinak elrablása provokálta, így az újabb eset tovább mélyítheti a konfliktust.

Az izraeli Channel 10 tévétársaság arról adott hírt, hogy szemtanúk látták, amint egy katonát erővel tuszkolnak be egy járműbe. A hadsereg közölte: ellenőrzik az értesülést.

Ha a hír igaz, akkor június 27. óta már a negyedik izraeli katonát ejtették túszul.

Izrael egy hete kezdett libanoni hadműveleteit az robbantotta ki, hogy a Hezbollah gerillái egy rajtaütésben foglyul ejtették két katonáját az izraeli-libanoni határon.

Újabb légi csapások

Három csapást mért szerdán az izraeli légierő a Szíria-barát Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezet két libanoni támaszpontjára - közölte az ország rendőrsége.

Az Ahmed Dzsibríl vezette mozgalomnak a Bekaa-völgy keleti részén lévő katonai állásaira az izraeli repülők legalább négy rakétát lőttek ki. A támadásban az első jelentések szerint senki sem sebesült meg.

A Népi Front a libanoni kormány ellenkezése dacára, szíriai támogatással tart fenn támaszpontokat a Bekaa-völgyben.

Meghatározatlan idejű hadműveletek

Izrael mindaddig folytatja libanoni és Gázai övezeti offenzíváját, amíg a hadsereg el nem éri céljait - döntött a kormány biztonsági kabinetje.

A közszolgálati rádió ezzel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy Izrael nem tárgyal a Hezbollahhal egy esetleges fogolycseréről.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×