eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bush megvétózta az embrionális őssejtkutatás finanszírozását

Az amerikai szenátus kétnapos vita után hozzájárult az embrionális őssejtkutatás szövetségi finanszírozásának meghosszabbításához.

George Bush elnök - korábbi ígéretének megfelelően - megvétózta a határozatot.

A hatéves elnöki tevékenysége alatt először vétót emelő elnök úgy fogalmazott: a törvény átlép egy erkölcsi határvonalat.

George Bush 2001. augusztus 9-én rendelte el, hogy az őssejtkutatás csak a már korábban megtermékenyített embriókon végezhető szövetségi finanszírozással.

A kutatásoktól - amelyeket az amerikaiak 70 százaléka támogat - a tudomány áttörést remél egyebek között az Alzheimer-kór, a cukorbetegség és más súlyos betegségek gyógyításában.

A javaslat ellenzői ezzel szemben úgy vélik: az embrionális őssejtkutatás gyilkosság, mert a munkához mesterséges megtermékenyítéssel létrehozott, élő embriókat használnak fel.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×