eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Bush a következményekre figyelmeztette Izraelt

Megkezdődött a hét vezető ipari államot és Oroszországot tömörítő G8 csoport csúcstalálkozója Szentpéterváron. A hét vezető ipari demokrácia és Oroszország állam- és kormányfői először az energiabiztonságról, a járványellenes küzdelemről és az oktatásról tárgyaltak.

George Bush amerikai elnök a Tony Blair brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után a közel-keleti konfliktusról azt mondta: az Egyesült Államok szerint Izraelnek joga van megvédeni magát, bár gondolnia kell a következményekre is.

Tony Blair úgy fogalmazott: most a legfontosabb a helyzet lecsillapítása, ezért a G8 vezetői folyamatosan dolgoznak majd egy közös álláspont kialakításán.

Stephen Hadley amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó már korábban jelezte: George Bush elnök arra törekszik, hogy a konferencia zárónyilatkozata utaljon a Hezbollah, valamint Szíria és Irán felelősségére a közel-keleti konfliktusban.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×