eur:
394.85
usd:
365.58
bux:
73761.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Újabb támadás Libanon ellen

Újabb libanoni célpontokat támadott az izraeli légierő. A zsidó állam egységei a parlament elnökének rezidenciája köré lőttek ki rakétákat, majd a déli országrész legnagyobb városában, Szidónban támadták a libanoni hadsereg állásait. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Nem sokkal korábban a libanoni fővárosban megsemmisült a Hezbollah főhadiszállásának otthont adó épület egy izraeli légi csapásban. A síita szervezet televíziója arról számolt be: Haszan Naszrallah sejk nem sérült meg a támadásban, amely után a Hezbollah vezetője totális háborúval fenyegetette meg Izraelt.

Közben a Szíriát kormányzó Baat párt azt közölte: az arab ország támogatni fogja szövetségeseit, a Hezbollahot és Libanont, az izraeli támadásokkal szemben.

Nem sokkal korábban 3 feltételt szabott egy libanoni tűzszünethez Izrael; Ehud Olmert kormányfő azt mondta: szabadon kell engedni a két elrabolt izraeli katonát, le kell állítani az Izrael elleni rakétatámadásokat, és végre kell hajtani a Hezbollah lefegyverzéséről szóló ENSZ-határozatot.

Az izraeli hadsereg, amely tengeri és légi blokád alá vonta Libanont, az elmúlt napokban több száz célpontot támadott, a Hezbollah válaszul rakétákkal lőtte Izraelt.

Közben New Yorkban befejeződött az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülése. A testület - amelyet libanoni kérésre hívtak össze - nem szólította fel tűzszünetre Izraelt, mindössze annyit közölt: mindkét félnek együtt kellene működnie az ENSZ térségbe küldött különmegbízottjával.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×