eur:
394.85
usd:
365.58
bux:
73761.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Papagájok hihetetlen utazása

Amikor a 15 éves Bhovana Nishanthini Lombert családja úgy döntött, hogy elhagyják Srí Lankát, nem maradhatott a tamil lány két papagája sem. Így gazdájuk vállán ülve ők is menekültek a szigetországban dúló fegyveres konfliktus elől. Az indiai hatóságoknak nem is volt kifogásuk a szárnyas menekültek ellen, az egyetlen problémát az okozta: hogyan regisztrálják a két madarat.

Ahogy a Tamil Tigrisek lázadócsoport és a kormány közötti összecsapások egyre gyakoribbá válnak, többen és többen hagyják el Srí Lanka északi részét.

A menekülteket azonban 30 kilométernyi nyílt tenger választja el a biztonságot nyújtó Indiától.

A legtöbben kis halászbárkákba zsúfolódva teszik meg ezt a távolságot, gyakran állva, hiszen a lélekvesztőkben sokszor még annyi hely sincs, hogy leüljenek, nemhogy két papagájt is szállítsanak.

Bhovana Nishanthini Lombert azonban képtelen volt megválni madaraitól. Az út alatt a két papagáj így végig a vállán ült.

"Menekültként" regisztrálták a madarakat is

A gazdájához rendkívül ragaszkodó két madár az indiai bürokraták szívét is meglágyította, és így a papagájok gond nélkül beköltözhettek gazdájukkal együtt a menekülttáborba.

A rendőrségnek egyedül az okozott problémát, hogy mit írjanak a legkisebb részletet is megkövetelő regisztrációs űrlapra.

Valakinek azonban eszébe jutott, hogy egyszer már volt dolguk egy menekülttel, aki a kutyáját hozta magával, akkor "kísérő kutyaféleként" regisztrálták.

A két papagájból így "kísérő melegvérű, tojást rakó gerinces" lett, és hivatalosan is Bhovana családjának tagjaként regisztrálták őket.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×