eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Izrael folytatja akcióját a Gázai-övezetben

Nem zárta ki az izraeli vezérkari főnök, hogy tárgyalásokat kezdenek az izraeli katona palesztin elrablóival. Elemzők szerint Dan Haluc nyilatkozata fordulatot jelenthet, mivel Ehud Olmert kormányfő eddig elvetett minden egyezkedést a túszejtőkkel.

Korábban az izraeli katonát fogva tartó szélsőséges palesztin szervezetek 24 órás ultimátumot adtak arra, hogy Izrael szabadon engedjen ezer foglyot.

A zsidó állam elutasította a követelést és folytatja a hadműveleteket a tizedes felkutatására.

A Gázai-övezet déli része után az északi területekre is bevonult az izraeli haderő.

Izraeli közlés szerint a támadásoknál megkímélik a civilek életét és átmenetileg megnyitották az egyik kereskedelmi átkelőt, hogy a palesztinok hozzájuthassanak az alapvető élelmiszerekhez.

A hét végén Gázában a palesztin miniszterelnök hivatalát is támadta az izraeli légierő.

Iszmáil Haníje kormányfő az izraeli agresszió megállítására szólította fel a világ országait.

A kormányzó Hamász palesztin radikális szervezet fegyveres szárnya közölte: izraeli kormányzati épületeket, iskolákat és erőműveket támad meg, ha az izraeli haderő folytatja akcióit a Gázai-övezetben.

Címlapról ajánljuk
Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Több különleges évforduló inspirálta a magyar szövetséget arra, hogy pályázzon a vb-rendezésre – mondta az InfoRádióban Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok. A Magyar Lovassport Szövetség elnöke hozzátette: bár a magyarok jelenleg nem tartoznak a világ közvetlen élvonalához, a magyar közönség támogatásával meglepetést okozhatnak.

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 13:14
×
×
×
×