eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Rabszolgát tartott egy kaliforniai házaspár

Egy egyiptomi pár elismerte, hogy rabszolgaságban tartott kaliforniai otthonában egy 10 éves lányt. A kislányt, akit Egyiptomból vittek az Egyesült Államokba, napi 16 órán át dolgoztatták, és nem engedték, hogy elhagyja a házat.

A 45 éves egyiptomi származású férfi és volt felesége elismerte a bűntettet. A bíróság ügyükben várhatóan októberben hirdet majd ítéletet, az előzetes megegyezés alapján azonban már most lehet tudni, hogy 3 év börtön vár rájuk. Emellett több mint 100 ezer dollárt kell fizetniük a kislánynak kártérítésként.

A lányt még 2000 augusztusában, 10 évesen vitték az Egyesült Államokba, ahol takarítania, főznie, és mosnia kellett, illetve el kellett látni a pár öt gyerekét.

Fizetést mindezért nem kapott, és azzal is megfenyegetették: ha elhagyja a kaliforniai házat, akkor letartóztatja a rendőrség.

A lányt a bevándorlási hatóságok 2002-ben egy névtelen bejelentés alapján találták meg. A pár a bíróság előtt azzal védekezett: még újak voltak Amerikában és hibát követtek el.

A kislány azóta nevelőszülőkkel él, iskolába jár, és megkapta az amerikai tartózkodási engedélyt.

Címlapról ajánljuk
A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

Muhari Eszter a bronzéremért vívhat az észt Nelli Differt ellen a női párbajtőrvívók egyéni versenyében. A magyar vívónő a korábbiakban három ázsiai ellenfelet legyőzött, majd az elődöntőben 15-9-re kikapott a francia Auriane Mallótól.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×