eur:
393.92
usd:
369.26
bux:
65822.65
2024. április 23. kedd Béla

Ultimátum Iránnak

Az Egyesült Államok legkésőbb jövő szerdáig vár választ Irántól az ország atomprogramja ügyében átadott hathatalmi kezdeményezésre. Ezt Nicholas Burns külügyi államtitkár jelentette be, miután Teherán jelezte: időre van még szüksége a javaslat tanulmányozására.

Korábban a világ hét legfejlettebb államát és Oroszországot tömörítő G8-csoport külügyminiszterei is egyértelmű válasz megfogalmazására szólították fel Iránt moszkvai értekezletükön.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország által összeállított ajánlatcsomag különböző együttműködési lehetőségeket ajánlott fel Teheránnak, ha felfüggeszti az urándúsítását.

Az ügyben jövő szerdán tárgyal Brüsszelben Ali Laridzsáni iráni főtárgyaló és Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×