eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Duray: ez egy félfasiszta kormány

A felvidéki magyarság radikalizálódását, az autonómia törekvések erősödését jósolja a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke. Duray Miklós az InfoRádióban úgy vélekedett: a szociáldemokraták, és a két szélsőségesnek tartott jobboldali párt által alkotott új szlovák kormány elszigetelődhet Európában.

"Szlovákia Európa beteg embere, a politikája és közgondolkodása beteg, nem jutott el egy európai együttműködési szintre, ezért lehetséges egy ilyen kormányt alakítani Szlovákiában" - hangsúlyozta Duray Miklós.

Egy ilyen összetételű kormány nemcsak Szlovákia hitelét rontja, hanem a működését is - vélekedett Duray Miklós, aki szerint a két jobboldali kormánypárt korábbi viselkedéséből következtetve egyértelműen azt lehet mondani, hogy az új szlovák kormány "félfasiszta irányzatú", mert nemzetgyűlölő, fajgyűlölő elemeket visz be a politikába.

Nehéz négy év lesz

Az MKP ügyvezető alelnöke hozzátette: harcokkal teli, nagyon nehéz négy év elé néz a felvidéki magyarság, és nagy valószínűséggel el fogja veszíteni az elmúlt 8 évben szerzett vívmányok nagy részét.

"Bekövetkezhet a felvidéki magyarság radikalizációja, és érthető módon - és ebben az esetben kívánatos módon is - teljesen önálló utat kezd járni" - fogalmazott Duray Miklós arra utalva, hogy felerősödhetnek az autonómiatörekvések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×