INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Mahmúd Abbász elítélte a palesztin akciót

InfoRádió / MTI
Az izraeli hadsereg behatolt a Gázai-övezet déli részére, miután palesztin fegyveresek, ebből a körzetből kiindulva, támadást intéztek az zsidó állam hadseregének egyik határ melletti állása ellen - közölte az izraeli katonai rádió. Mahmúd Abbász palesztin elnök elítélte az izraeli állás elleni akciót.

A rádió szerint ez az izraeli fegyveres erők legjelentősebb szárazföldi művelete a Gázai-övezetben, azóta, hogy Izrael kivonult a területről. Az akcióban páncélozott járművek is részt vesznek.

Az izraeli hadsereg felszólította egyúttal a palesztin biztonsági szolgálatok tagjait, hogy ürítsék ki a Gázai-övezet és Egyiptom közötti teljes határsávot.

Palesztin fegyveresek, köztük a Hamász fegyveres szárnyának tagjai hajnalban indítottak támadást az izraeli hadsereg egyik állása ellen a Gázai-övezet Egyiptomi határánál.

A támadást a Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin fegyveres csoport vállalta magára.

A Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveres szárnya közölte, hogy segített az akció végrehajtásában.

Az akcióban két izraeli katona meghalt, egy társukat pedig a támadók elhurcolták.

Ehud Olmert izraeli kormányfő előzőleg Mahmúd Abbászt és a radikális Hamász mozgalom Iszmáil Haníje vezette kormányát tette felelőssé a véres támadásért.

Korábban Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke és Iszmáil Haníje kormányfő megállapodott az izrael elleni rakétatámadások beszüntetéséről.

A címlapról ajánljuk