eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Indítóállásban az észak-koreai rakéták

Észak-Korea felgyorsította nagy hatótávolságú rakétával végrehajtandó kísérletének előkészületeit, már indítóállásba helyezte interkontinentális ballisztikus rakétáját - jelentette szombaton a dél-koreai és a japán sajtó. Észak-koreai illetékesek tagadták, hogy Phenjan ilyen kísérletre készülne.

Dél-koreai és amerikai hírszerző ügynökségek kémműholdak felvételeiből állapították meg, hogy az észak-koreaiak már elhelyezték az indítóállásban három fokozatú, nagy hatótávolságú Taepodong-2 típusú rakétájukat, amely képes elérni az Egyesült Államok bizonyos területeit is.

A kémműholdak felvételeinek tanúsága szerint az észak-koreai rakétacsapatok tíz nagy tartálykocsit vittek az indítóálláshoz, bennük feltehetőleg folyékony üzemanyaggal - jelentette a Csoszun Ilbo szöuli újság, meg nem nevezett, magas beosztású forrásra hivatkozva.

A dél-koreai külügyminisztérium szóvivője nem tudta megerősíteni az értesülést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×