eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Nemzetközi körözés Milosevic felesége ellen

Hága magyarázatot vár arra: hogyan lehettek jelen Slobodan Milosevic temetésén olyan háborús bűnökkel vádolt emberek, akik nem hagyhatták volna el Belgrádot. A szerb vezetés közben jelezte: ismét nemzetközi körözést ad ki a volt jugoszláv elnök felesége ellen, ha március 23-án nem jelenik meg a belgrádi bírósági meghallgatáson.

A szerb kormány hivatalosan is közölte, hogy a két tábornok, és a volt jugoszláv kormányfő-helyettes minisztériumi engedéllyel utazott a Belgrádtól 80 kilométerre megtartott gyászszertartásra.

Annak ellenére tették ezt, hogy a hágai bíróság megtiltotta, hogy a szabadlábon védekező, háborús bűnökkel vádolt emberek elhagyják a fővárost - közölte az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A belgrádi bíróság március 23-ára várja kihallgatásra Slobodan Milosevic feleségét. Bejelentették: ha az idézésnek nem tesz eleget, ismét nemzetközi körözést adnak ki ellene.

Közben az elhunyt Milosevicet a belgrádi bírák felmentették két gyilkosság megszervezésének vádja alól. Azt rótták fel neki, hogy az ő parancsára gyilkolták meg az előző szerb elnököt, és ő kezdeményezte 2000-ben Vuk Draskovic, a jelenlegi külügyminiszter elleni merényletet. Halálával a tárgyalásokat befejezettnek tekintik, azaz a bűnösöket soha nem nevezik meg hivatalosan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×