eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megújítaná az ENSZ-t a főtitkár

Az ENSZ igazgatását megújító tervet terjesztett a szervezet közgyűlése elé a szervezet főtitkára. Kofi Annan jelentésében az igazgatás javítására, a szervezet megerősítésére, rugalmasabbá és átláthatóbbá tételére javasol intézkedéseket.

Az ENSZ-főtitkár egy 2500 fős állandó gyorsreagálású erő létrehozását javasolja, amely késlekedés nélkül az éhínség, járvány, erőszak és terrorizmus sújtotta válságövezetben élők segítésére siethetne.

Kofi Annan takarékossági intézkedésként felvetette, hogy az ENSZ egyes szolgáltatásait helyezzék ki olyan országokba, ahol alacsony a bérszínvonal.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének megreformálását a világszervezet megalapításának 60. évfordulója alkalmából rendezett tavalyi csúcstalálkozón határozták el a tagországok állam- és kormányfői.

A szövetséget különösen a nem elég hatékony munkavégzése miatt érték bírálatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×