eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A palesztinok a segélyezés folytatását kérik

Izrael elismerésére és fegyverletételre szólították fel a Hamász radikális palesztin szervezetet az Európai Unió külügyminiszterei. A Hamász gázai vezetője és a Palesztin Hatóság elnöke a segélyezés folytatását kérte.

Ursula Plassnik, a közösség soros elnöki tisztét betöltő Ausztria külügyi vezetője a brüsszeli tanácskozás után azt mondta: ha a választásokon győztes Hamász és a többi palesztin frakció nem hagy fel az erőszakkal, akkor az unió megvonja az eddigi pénzügyi támogatást.

Korábban az izraeli kabinet döntött úgy, hogy nem utalja át a Palesztin Hatóságnak járó, mintegy 35 millió dollárnyi támogatást, amíg fennáll a veszélye annak, hogy az összeget Izrael-ellenes terrorakciókra fordítják.

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke a segélyek mielőbbi folyósítását szorgalmazta a német kancellárral folytatott megbeszélésén.

Angela Merkel azt mondta: bizonyos feltételek teljesítése esetén minden palesztin szervezet megkaphatja a támogatást.

Az Európai Unióhoz intézett gázai üzenetében Iszmáil Hanije, aki a Hamász listavezetőjeként indult a választásokon, szintén a segélyezés folytatását kérte annak érdekében, hogy a térség "inkább a stabilitás, mintsem az ínség és a feszültség irányában mozduljon el".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×