eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Védettség a madárinfluenza ellen

Vietnamban bizonyos fokú védettség alakult ki a madárinfluenza ellen beoltott háziszárnyasok körében - közölte a helyi állategészségügyi hivatal illetékese.

A szakember azt mondta: további tesztekre van szükség ahhoz, hogy a védőoltás általános hatékonyságát megállapíthassák.

A szakember elmondta: országszerte 7.600 vérmintát vettek egy hónappal azután, hogy véget ért a két átfogó baromfioltási kampány.

A kezdeti eredmények szerint a kacsák 86, a csirkék 83 százalékánál alakult ki bizonyos ellenállóképesség az emberre is veszélyes H5N1-es vírussal szemben.

Vietnamban több mint egy hónapja egyetlen új madárfertőzést sem észleltek, emberi megbetegedést pedig már november óta nem regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×