eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Jaruzelski tanúskodhat II. János Pál mellett

Lengyel lapértesülés szerint Wojciech Jaruzelski egykori lengyel államfő is tanúskodni fog II. János Pál pápa boldoggá avatási perében.

A konzervatív lap nem hivatalos értesülését a tábornok nem kívánta kommentálni, és az ügyben az eljárás titkosságára hivatkozva a katolikus egyház sem akart nyilatkozni.

A lap emlékeztetett arra, hogy az 1981-es lengyelországi szükségállapotot bevezető Wojciech Jaruzelski tábornok többször találkozott II. János Pállal, az egykori krakkói érsekkel.

Decemberben Aleksander Kwasniewski volt lengyel elnök is tanúvallomást tett az egykori katolikus egyházfő boldoggá avatási perében.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×