eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Vádemelés fél évszázaddal a merénylet után

Egy 1957-ben elkövetett merénylet miatt emelt vádat a cseh államügyészség az egykori csehszlovák állambiztonsági hivatal két ügynöke ellen.

A merényletet, amelynek a német-francia közeledést kellett volna aláaknáznia, a csehszlovák titkosszolgálat négy ügynöke szervezte meg.

A csoport 1957 májusában Párizsban feladott egy, a strasbourgi prefektusnak címzett csomagot, amely egy robbanószerkezetet rejtő szivardobozt tartalmazott.

A küldeményt azonban nem az Európai Szén és- Acélközösség fogadásán részt vevő prefektus, hanem felesége nyitotta fel, akit megölt a robbanás.

Az egykori csehszlovák akciócsoport négy tagja közül ketten már meghaltak; társaik, a 79 éves Milan Michel és Stanislav Tomes háborítatlanul élt Prágában, egészen mostanáig.

Az illetékes ügyész elmondta: a volt titkos ügynököket tíz-tizenöt év börtön fenyegeti, a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×