eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ismét kórházba szállították az izraeli kormányfőt

Kórházba szállították Ariel Saron izraeli kormányfőt, miután rosszullétre panaszkodott. Az izraeli tömegtájékoztatás szerint a miniszterelnök újabb agyvérzést szenvedett.

Ariel Saront a jeruzsálemi Hadassza kórházba vitték, ahol csütörtökre szívműtétre volt kiírva. A kormányfőt, aki a Negev-sivatagban lévő birtokán pihent a tervezett műtét előtt, a kórházba elkísérte személyes orvosa. Saron nem veszítette eszméletét - közölte a miniszterelnöki hivatal.

Az orvosok szerint a 77 éves Saron december végi kisebb szélütése nem okozott maradandó agyi károsodásokat. Az izraeli kormányfő három kilót fogyott a szélütés után, ugyanakkor változatlanul több mint száz kilogramm a testsúlya. Az izraeli lapok 110 és 160 kilogramm közé teszik a kormányfő súlyát, megjegyezve, hogy orvosai szigorú diétát ajánlanak, és jelentős fogyást látnak szükségesnek.

A politikust kezelő szakorvosok szerint a szélütés oka egy érsérülés lehet, és a jövőbeni vérrögképződéseket megakadályozására ezt az átfúródást akarják megszüntetni a katéteres rutinbeavatkozással, amely alig fél órát vesz igénybe.

Ariel Saron betegsége nagy izgalmat váltott ki Izraelben, mivel az új pártja, a Kadima (Előre), amelyet a március 28-i parlamenti választások esélyesének tartanak a legújabb közvélemény-kutatások alapján, az ő személye köré épült. A Kadima győzelme esetén Saron harmadik miniszterelnöki ciklusát kezdhetné meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×