eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Terjed az éhségsztrájk a guantanamói börtönben

Nyolcvannégyre emelkedett a karácsony óta éhségsztrájkot folytató rabok száma a kubai Guantanámóban lévő amerikai börtönben - közölte az amerikai hadsereg.

A katonai szóvivő elmondta: az éhségsztrájkot folytatók közül 32 embert táplálnak mesterségesen, orrszonda segítségével.

Védőügyvédek szerint a rabok a fogva tartási körülmények és jogaik be nem tartása miatt tiltakoznak, miután a haderő nem tett eleget annak az ígéretének, hogy a börtönben is alkalmazza a hadifoglyokra vonatkozó genfi konvenció előírásait.

Az amerikai védelmi minisztérium adatai szerint a börtönben mintegy 500, terrorizmussal gyanúsított külföldit őriznek, eddig 9 ellen emeltek vádat. Többségüket Afganisztánban vették őrizetbe és közel négy éve tartják fogva.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×