eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk

Menekültek érkeztek Olaszországba

Olaszország déli részén csaknem 400 illegális bevándorló ért partot hétfőn reggel. Idén összesen nyolcezer illegális bevándorló érkezett hasonló módon az országba.

Az egyik bárka felborult a viharos tengeren, ezért a parti őrség kutatóakciót indított. A menekültek többsége algériai és tunéziai állampolgár.

Lampedusa szigetén további 2 hajó ért partot, fedélzetén összesen 200 Észak-Afrikából érkezett menekülttel. A parti őrség délután egy újabb hajó közeledéséről is beszámolt.

A belügyminisztérium közlése szerint az idén összesen nyolcezer illegális bevándorló érkezett tengeri úton Olaszországba.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×