eur:
396.41
usd:
369.97
bux:
71945.18
2024. július 2. kedd Ottó

Izrael felújítaná a célzott likvidálásokat

Izrael megtorlással fenyegetőzött, ha a palesztin szélsőségesek folytatják támadásaikat az izraeli területek ellen. Vasárnap este hat rakétát lőttek ki izraeli területre.

Zéev Boim izraeli védelmi miniszter-helyettes leszögezte: országa nem engedi meg, hogy a Gázai övezetből szeptemberben történt kivonulás után állampolgárait rakétatámadások érjék.

Zéev Boim ezért elképzelhetőnek tartotta, hogy tüzérségi támadásokat intéznek az övezet azon területei ellen, ahonnan a rakétákat kilövik, de ezekről előzetesen értesítik a lakosságot.

Az izraelii védelmi miniszter-helyettes azután beszélt erről, hogy palesztinok vasárnap este hat rakétát lőttek ki izraeli területre. A tájékoztatás szerint a támadásnak nem voltak áldozatai. Egy katonai illetékes szerint két rakéta a Negev-sivatagban csapódott be, ami arra utal, hogy növelték a rakéták korábbi hatótávolságát.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×