A Balaton partjáról és a veszprémi iskolapadtól egészen egy Michelin-csillagos konyha vezetéséig jutott Rózsa Dávid.
Már öt éve a lakhelye Svájc, azért költözött oda, hogy folytassa a karrierjét a gasztronómia területén. Két éve kezdett dolgozni séfként a jelenlegi munkahelyén, a Hotel Belvedere Grindelwaldban, és kilenc hónap kemény munka után a szálló 1910 nevet viselő gourmet éttermének sikerült kiérdemelnie az első Michelin-csillagát, amit azóta is büszkén őriz - írja a VEOL.
Idén októberben sikerült megvédeni ezt a címet.
Rózsa Dávid a lapnak elmondta: kedvence máig a hortobágyi húsos palacsinta. Ez az étel is a gyerekkort idézi fel benne.
Hajdúböszörményben született, de a Balaton partjára járt nyaralni a családja, és szüleinek annyira megtetszett a magyar tenger, hogy odaköltöztek. A leendő séfnek ez akkoriban nem tetszett, de amikor barátokat szerzett és rájött, hogy a Balatonban lehet horgászni, akkor már igen. Beleszeretett a környékbe.
A sikeres szakember Veszprémben járt gasztronómiai középiskolába.
Ma már Budapestet és a Balaton-felvidéket egyaránt az otthonának tekinti, de több érdekes fordulatot hozott számára az élet, míg a svájci étterembe került, ahol konyhafőnök lett. Először szakácsnak tanult, aztán mégis az informatika területén helyezkedett el, hiszen fiatal volt, érdekelte, szórakoztatta a digitális világ.
Ám amikor programozóként dolgozott, rájött, hogy valójában a főzés lehet az igazi választottja, és bátran mert váltani, visszatért a gasztronómiához.
Fontosnak tartja, hogy olyasmivel foglalkozzon, ami igazán lelkesíti, ami kreativitást igényel. Amit tud, azt kombinálhatja, és először fejben képzeli el a különböző ízek együttesét, majd jön a tesztelés - olvasható a lapban.