eur:
392.37
usd:
354.49
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Nyitókép: Facebook/4iG

Újabb régióban terjeszkedik a 4iG

Megállapodást kötöttek Észak-Macedónia kormányával.

Előzetes együttműködési megállapodást kötött a 4iG Észak-Macedónia kormányával, amely támogatja a társaság piacra lépését a nyugat-balkáni országban - közölte a 4iG.

A szándéknyilatkozatot Aleksandar Nikoloski, Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese, közlekedésért és kommunikációért felelős minisztere, valamint Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke írta alá Szkopjéban. A kapcsolatépítést Észak-Macedónia gazdaságának és infrastruktúrájának digitális átalakulásával indokolták, a dokumentum a közlemény szerint összhangban áll az "Észak-Macedónia 2030" fenntarthatósági tervvel.

A hétfőn aláírt megállapodás felvázolja a 4iG piacra lépésének lehetőségeit, valamint meghatározza a jövőbeli együttműködés közös céljait. Kiemelték ezek közül a legkorszerűbb mobil- és szélessávú technológiák bevezetését, a digitális ökoszisztémát támogató technológiai beruházásokat, regionális irodák és operatív központok létrehozását, a helyi zöld kezdeményezések támogatását. Ezek mind hozzájárulhatnak a balkáni ország gazdasági növekedéshez és hosszútávú fejlődéséhez A felek közös munkacsoportot hoznak létre, hogy feltárják a piaci lehetőségeket és felgyorsítsák az együttműködést - tették hozzá.

A 4iG egy hónapja jelentette be, hogy tárgyalnak a piacra lépésről Észak-Macedónia vezetésével. A lehetőség illeszkedik a cég üzleti stratégiájához, amely a nyugat-balkáni jelenlét növelésével számol. A vállalatcsoport 2022-ben lépett a térség távközlési piacára. ONE márkanév alatt a 4iG Montenegró vezető szereplője az 5G mobilszolgáltatások piacán, a ONE Albania pedig legnagyobb konvergens helyi távközlési szolgáltatója.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×