eur:
392.09
usd:
359.72
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Fürdőzők a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2022. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Felmérés készült a magyarok „nyaralós” terveiről

Akiknél tervben van, azoknak is több mint a fele csak egyszer menne vakációzni a nyár folyamán.

A magyarok több mint kétharmada nem megy nyaralni idén, minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel jut el egy hosszabb utazásra - írja a Népszava a Publicus Intézet felmérése alapján.

A megkérdezettek 69 százaléka mondta azt a kutatóintézetnek, hogy idén nem tervez legalább egy egyhetes egybefüggő nyaralást, miközben csak 29 százalék nyilatkozta azt, hogy tervez vagy már volt is nyaralni valahol. Az idősekre sokkal jellemzőbb az otthon maradás: a 60 év felettiek csupán 15 százaléka mondta azt, hogy elutazik valahova, míg a fiataloknál ez az arány 45 százalék.

Azok közül, akik elmennek nyaralni, 55 százalék nyilatkozta azt, hogy egy, 29 százalék kettő, 8 százalék három, 5 százalék pedig ennél is több utazást tervez, és átlagosan 11 napot töltenek pihenéssel.

43 százalékuk Magyarországon belül fog nyaralni, 29 százalék viszont külföldön tervez kikapcsolódni. 25 százalék pedig idehaza és máshol is élvezni fogja a nyári szabadságot a lap szerint.

A nyaralást tervezők 17 százaléka legfeljebb 100 ezer forintot szán a nyaralására, 24 százalék 100 és 300 ezer forint között, 18 százalék 300 és 500 ezer forint közötti összeggel számol, 9 százalékok 500 ezer és 1 millió között tervez költeni, 6 százalék pedig ennél is többet. Erre a kérdésre a megkérdezettek 27 százaléka nem volt hajlandó válaszolni.

A válaszadók 47 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nem jelent számára anyagi megterhelést a nyári utazás, 44 százaléknak viszont hónapokon át spórolnia kell.

A válaszadók 1 százaléka azt mondta a lap számára végzett felmérésen, hogy kölcsönre, hitelfelvételre van szüksége ahhoz, hogy el tudjon menni nyaralni.

Címlapról ajánljuk
A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett szombati merénylet után Németországban is megerősítették a vezető politikusok védelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×