eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Elvesztette első helyét az Apple a mobiltelefon-piacon – itt a friss lista

Tíz százalékkal estek az iPhone-eladások 2024 első negyedévében, miközben a Samsung szárnyalt.

Az Apple mobiltelefon-eladásai 10 százalékkal visszaestek 2024 első egyedévében, amiből a Samsung profitált, és 20,8 százalékos részesedéssel átvette a piac vezetését – írja a vg.hu. Jelenleg 17,3 százalékon áll az iPhone-gyártó piaci részesedése.

A kínai márkák is az erősödés jeleit mutatják az idei év elején. Az Android operációs rendszerrel ellátott kínai márka, a Xiaomi 14,1 százalékos piaci részesedést ért el. Ezzel a legnagyobb kínai márka a telefonpiacon, és a harmadik helyen áll az Apple és a Samsung mögött.

A Samsung eladásait főként az hajtotta, hogy az év elején dobta piacra az új csúcskategóriás mobiltelefon-szériáját, a Samsung Galaxy S24 sorozatot. Az első negyedévben csak ebből a készülékből több mint 60 millió darabot adtak el.

Az Apple 50,1 millió iPhone-t adott el az első negyedévben, miközben 2023 azonos időszakában 55,4 millió készülék talált gazdára. Csak Kínában 2,1 százalékkal csökkentek az eladás, igaz, ott a helyi cégek és a kormányzati szervek korlátozzák az alkalmazottak Apple-eszköz használatát.

A teljes okostelefon-piac értékesítési számai 7,8 százalékkal nőttek, 2024. január és március között világszerte 289,4 millió készüléket adtak el.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×