eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Budapest Airport

Jól jártak, akik a budapesti reptéren dolgoznak

Két év alatt átlagosan 55 százalékkal emelkedett a reptéri dolgozók bére

Márciustól a korábbihoz képest átlagosan 15,5 százalékkal megemelt bért kapnak a Budapest Airport, a BUD Security Kft. és a RÜK Kft. munkavállalói. Ezzel együtt az elmúlt két évben – 2022 februárjától számítva – átlagosan 55 százalékkal nőtt a BUD-csoport dolgozóinak alapbére, amit bónusz, karácsonyi jutalom és munkába járási támogatás is kiegészít - olvasható HRportalhoz eljuttatott közleményben.

Mint írták: a Budapest Airport vezetősége folyamatosan nyomon követi Magyarország gazdasági helyzetét, és az infláció mértékére való tekintettel az elmúlt két évben négy részletben emelte a munkavállalói béreket. 2022. márciusában átlagosan 13 százalékkal (bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal), októberben pedig a következő évi emelés egy részét előre hozva további 10 százalékkal nőtt a vállalatcsoport munkatársainak fizetése.

2023. márciusában a repülőtér-üzemeltető végrehajtotta a béremelés második részét is, amely akkor további 7 százalékos növekedést jelentett. Az idei év egyösszegű, átlagosan 15,5 százalékos béremelése márciustól lépett érvénybe; az első megemelt bér április elején érkezett.

Az elmúlt két év bérfejlesztése összességében azt jelenti, hogy

a BUD-csoport munkatársai átlagosan 55 százalékkal keresnek többet idén márciustól, mint 2022 februárjában.

Az idei béremelési csomag részeként tovább emelkedik a karácsonyi jutalom, valamint bizonyos munkakörök esetében a bónusz összege is. A munkába járási támogatást a Budapest Airport a továbbiakban is fenntartja; a Budapesten kívülről, autóval közlekedők támogatása 20 Ft/km, a Budapest közigazgatási határán belül élők pedig havi bruttó 14 286 forint utazási költségtérítésre jogosultak, amelynek nettója meghaladja a havi tömegközlekedési bérlet, vagy fedezi a Pest vármegyebérlet árát. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86%-os bérletártérítés jár.

A Budapest Airport a családokat is támogatja - tudatta a cég közleményében. Jogszabály szerint az apa gyermeke születése esetén 10 munkanap szabadságra jogosult, ebből azonban 5 nap után csupán a távolléti díj 40 százaléka jár. A vállalat ezt a 40 százalékos távolléti díjat – az elmúlt évek gyakorlatát fenntartva - kiegészíti 100 százalékra.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×