eur:
391.04
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

A kínaiak Szegedre figyelnek, jöhet a hatalmas autógyár

A magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása érkezhet Szegedre a BYD kínai elektromosautó-gyártó révén - mondta Lázár János a hódmezővásárhelyi rádió műsorában.

A rádióműsor mellett most a Financial Times is erről ír. A hvg.hu által ismertetett cikkben azt állítják, hogy pénteken, azaz ma lesz a nagy bejelentés.

Úgy fogalmaznak: a BYD kínai elektromosautó-gyártó óriásvállalat végső tárgyalásokat folytat a magyar kormánnyal a Szegeden épülő több milliárd eurós gigaberuázásról,.

A lap emlékeztet arra is, hogy október végén elindították a földek kisajátítását az építkezésre a város közelében.

A BYD-nek már van egy buszgyára Komáromban, a szegedi üzem pedig egy újabb lépés lehet az európai EV-piac leuralása felé.

Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy a Szeged melletti dél-magyarországi régiótól a nagyvállalati beruházások nyomán a foglalkoztatás bővülését várja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×