eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
byd dolphin
Nyitókép: byd.com

Szavaztak, ezt az autót a legérdemesebb megvenni

30 európai ország 30 autós szakújságírója választotta ki a győztest 2024-ben “Európa legjobb vételének”, összesen 20.057 ponttal.

Az autoszektor.hu írja az Autobest szavazása alapján, hogy a kínai BYD egyik modellje lett “Európa legjobb vétele". A győztes, a márka legolcsóbb autója, a Dolphin. A Hyundai Konát és a Jeep Avengert előzte meg.

A szakújságírók nem csak a kompakt kínai villanyautó kényelmét és vezetési élményét értékelték nagyra, hanem méreteihez képest tágas utasterét is méltatták. Természetesen az elérhető ár is komoly szerepet játszott a döntésben.

Az autó egyébként relatív kicsi, 4,290 mm hosszú, 2,012 mm széles, tengelytávja 2,700 mm.

A BYD Dolphin még csak éppen, hogy bemutatkozott Európában; indulóára (helyi támogatások nélkül is) 10,79 millió forint 44,9 kWh-s akkumulátorral. Az Autobest 2024-es díjátadó gáláját Luxemburgban rendezi meg a szervezet.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×