eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Continental

Brutális leépítés: több ezer alkalmazottat bocsáthat el egy autóipari vállalat

A költségmegtakarítás mellett az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítésével indokolják a lépést.

A Continental német vállalat világszerte több ezer munkahelyet szüntetne meg autóipari részlegénél, amitől azt reméli, hogy 2025-től évente legalább 400 millió eurót takaríthat meg – írja a Portfolio a Reuters értesülése alapján.

A létszámleépítés pontos összegéről még nem tudni semmit, de a Continental jelezte, hogy a „négy számjegyű tartomány közepén” lesz. Sajtóhírek szerint átszervezések és különböző eladások, értékesítések is várhatók a vállalatnál, de ezeket az értesüléseket még nem erősítették meg. Szeptemberben ugyanakkor Nikolai Setzer vezérigazgató arra tett egyértelmű utalást, hogy a ContiTech üzletágban tulajdonosváltás lehet.

Az autóipari részleg dolgozói természetesen nem örülnek ezeknek a fejleményeknek és az üzemi tanács azt kérte a vállalat irányítóitól, hogy vizsgáljanak meg minden lehetőséget annak érdekében, hogy ne legyenek nagy számban elbocsátások.

A többi között az idősebb alkalmazottak részmunkaidős nyugdíjazását és a személyzet átképzését, átcsoportosítását javasolták.

A Manager Magazin információi szerint az elbocsátások mintegy 5500 alkalmazottat érinthetnek a Continental 30 németországi telephelyén. Ezeket az értesüléseket nem erősítette meg a vállalat, csak annyit közölt, hogy a költségmegtakarítást szem előtt tartva az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítése a cél – főként az értékesítés, a fejlesztés és a gyártás területén. Az autóipari részlegen belül az üzleti területek száma várhatóan hatról ötre csökken majd.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×