eur:
384.57
usd:
353.64
bux:
69829.36
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: Facebook/Continental

Brutális leépítés: több ezer alkalmazottat bocsáthat el egy autóipari vállalat

A költségmegtakarítás mellett az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítésével indokolják a lépést.

A Continental német vállalat világszerte több ezer munkahelyet szüntetne meg autóipari részlegénél, amitől azt reméli, hogy 2025-től évente legalább 400 millió eurót takaríthat meg – írja a Portfolio a Reuters értesülése alapján.

A létszámleépítés pontos összegéről még nem tudni semmit, de a Continental jelezte, hogy a „négy számjegyű tartomány közepén” lesz. Sajtóhírek szerint átszervezések és különböző eladások, értékesítések is várhatók a vállalatnál, de ezeket az értesüléseket még nem erősítették meg. Szeptemberben ugyanakkor Nikolai Setzer vezérigazgató arra tett egyértelmű utalást, hogy a ContiTech üzletágban tulajdonosváltás lehet.

Az autóipari részleg dolgozói természetesen nem örülnek ezeknek a fejleményeknek és az üzemi tanács azt kérte a vállalat irányítóitól, hogy vizsgáljanak meg minden lehetőséget annak érdekében, hogy ne legyenek nagy számban elbocsátások.

A többi között az idősebb alkalmazottak részmunkaidős nyugdíjazását és a személyzet átképzését, átcsoportosítását javasolták.

A Manager Magazin információi szerint az elbocsátások mintegy 5500 alkalmazottat érinthetnek a Continental 30 németországi telephelyén. Ezeket az értesüléseket nem erősítette meg a vállalat, csak annyit közölt, hogy a költségmegtakarítást szem előtt tartva az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítése a cél – főként az értékesítés, a fejlesztés és a gyártás területén. Az autóipari részlegen belül az üzleti területek száma várhatóan hatról ötre csökken majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a koronavírus-járvány idején, átverték a gyanútlan magyarokat

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a koronavírus-járvány idején, átverték a gyanútlan magyarokat

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer kereskedelmével, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 59 éves pápai férfi és élettársa, valamint egy szintén 59 éves győri férfi ellen, akik 2021-ben, a Covid-járvány idején ivermectin hatóanyag-tartalmú gyógyszereket árultak az interneten - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×