eur:
390.74
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szakember dolgozik a ContiTech Fluid Automotive Kft. makói üzemében 2015. szeptember 2-án. Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Biztatja az MSZP Lázár Jánost

Itt a lehetőség, hogy Lázár János betartsa a szavát - kommentálta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és országgyűlési képviselője az építési és közlekedési miniszternek a makói Continental gumigyárban történt elbocsátásokra reagáló kijelentését.

Botrányos a kormány foglalkoztatáspolitikája, amely a multinacionális vállalatok esetleges kivonulására hivatkozva támogatta magyar adófizetői forintokból ezeket a cégeket; ehhez képest a dolgozó emberek mentek el Magyarországról azért, mert a kormány a multivállalatok érdekében, a magyar dolgozók kárára hoz intézkedéseket - mondta Komjáthi Imre.

Felhívta a figyelmet arra, hogy pártja a parlamenten belül és kívül is harcol a munkavállalók jogaiért, ezért ismét határozati javaslatot nyújtanak be, mivel szerintük a munkáltatók nem veszik komolyan a magyarországi jogszabályokat. A javaslat értelmében azok a vállalatok, amelyek nem törődnek a munkavállalói jogokkal, két évre eltilthatók lennének minden állami és uniós támogatástól.

Azt mondta, a Continental makói üzemében a napokban történt jogsértésekre úgy reagált Lázár János, hogy ilyen gyalázatos dolgok például Németországban nem történhetnének meg, mert az állam ezt nem hagyná. A miniszter azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a cég ne kapjon állami támogatást, amit kapott, azt pedig fizesse vissza - emlékeztetett Komjáthi Imre, aki hozzátette: erről szól az MSZP határozati javaslata is, itt az ideje, hogy a kormány lépéseket tegyen a magyar munkavállalók jogaiért.

Az állam nem nézheti tétlenül, hogy egy munkáltató lábbal tiporja a munkavállalói jogokat - jelentette ki a képviselő.

Az építési és közlekedési miniszter egy interjúban elfogadhatatlannak nevezte, ahogy a makói Continental vállalat vezetése bánik a munkavállalókkal, és úgy vélekedett, hogy az alkalmazott módszerek helyett az is jobb, ha bezár a gumigyár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×