eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
medence, strand, flamingó, úszógumi
Nyitókép: Unsplash.com

A strandok buktak, a fürdők szárnyaltak 2023-ban

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, augusztus végéig 2 millió 660 ezer vendég látogatott az létesítményekbe – számolt be az InfoRádióban Szűts Ildikó, a cég vezérigazgatója.

Az idei nyár nagyon nehezen indult – mondta Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban. Arról tájékoztatott, hogy "eleinte, az időjárás miatt, százezer vendég hiányzott, de július közepétől beindult a szezon. A teljes strandszezonra vonatkozó adatok azt mutatják, hogy nagyságrendileg 7 százalékkal marad el a strandokon megfordult vendégek száma 2022-höz képest, viszont a fürdők ezt visszapótolták: ott a összességében 5 százalékkal magasabb vendégforgalmat tudtak elérni az első 8 hónapban."

Összességeben

6 százalékkal magasabb volt a vendégforgalom, mint 2022-ben.

Éppen ezért a vezérigazgató úgy fogalmazott: a bevételi számokkal elégedettek lehetnek, hiszen arra is törekszenek, hogy ne a vendégek számát növeljék mindenáron, hanem sokkal inkább több szolgáltatást nyújtsanak és azon keresztül tudják növelni a társaság árbevételét.

Ha csak a strandszezon nézik: az 6,6 milliárd forintot hozott, ez is 16 százalékkal meghaladja a tavalyi forgalmat, és éves szinten is hasonló ez a növekmény. Ez a gyakorlatban 15,6 milliárd forintot jelent az első nyolc hónapban.

A vezérigazgató az éremelésekről azt mondta: a külföldi vendégeknél most érték el a történelmi fürdőknek azt a minimális szintjénél jegyárban, mint amit külföldön lehet tapasztalni. A hazai vendégkör pedig azt respektálta, hogy

a fürdőkben infláció alatti volt az áremelés

– zárta a gazdasági mérleget Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×