eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Legóból készült, 1:1 méretarányú, működőképes Bugatti Chiron a budapesti WestEnd City Center bevásárlóközpontban tartott bemutatón 2019. szeptember 16-án. A hipersportautó legóalkatrészekből készült, Lego-villanymotorokal meghajtott másolatát hat hónap alatt építette fel húsz szakember mintegy egymillió alkatrészből egy fém vázszerkezetre.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

54 milliárdos Lego-beruházás Magyarországon

A Lego mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nyíregyházán.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű Lego Manufacturing Kft. új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a cég 54 milliárd forint értékben bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban.

A fejlesztést az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja, így

hozzájárulva 300 új munkahely létrehozásához.

Beszédében kiemelte, hogy a játékgyártónak fontos célja a környezetbarát működés, ezért a jövőben a napelempark bővítését, a geotermikus energiahasználatot célzó beruházásokra is sor fog kerülni, ami megerősíti Magyarország pozícióját a világ azon húsz állama között, amelyek károsanyag-kibocsátásuk csökkentése mellett képesek a gazdasági teljesítményük növelésére.

"Az idei év végére megduplázzuk a valaha mért legmagasabb beruházási összeget. A tavalyi 6,5 milliárd eurós rekordot idén 13 milliárd eurós rekord fogja követni. Az export növekedése eddig 10 százalékos mértékű, és az eddig a beruházásösztönzési rendszeren keresztül behozott beruházások 50 százalékkal több munkahelyet teremtettek, mint a tavalyi esztendőben" - mondta Szijjártó Péter.

"Örömmel állapíthatjuk meg, hogy az elmúlt évek európai és globális gazdasági kihívásai nemhogy nem tudták megingatni a nemzetközi beruházói bizalmat Magyarország iránt, hanem az folyamatosan javult" - fűzte hozzá.

A miniszter elmondta, hogy a dán vállalatok fontos szerepet játszanak hazánkban, a húsz legnagyobb beruházói közösség között vannak. A kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 16 százalékkal bővült, és idén is 10 százalék feletti növekedést regisztráltak eddig.

Közölte, a magyar műanyagipar teljesítménye, a Lego cégnek is köszönhetően, 2022-ben, 15 százalékos növekedést követően, elérte a 3600 milliárd forintot, és a lendület a jelek szerint kitart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×