eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Karosszéria a Volkswagen (VW) zwickaui összeszerelőüzemében 2020. február 25-én. Az előző napon újraindult a koronavírus terjedése miatt leállított termelés a Volkswagen legtöbb kínai gyárában. A járműgyártásban világelső Volkswagen-csoport januári eladásai éves szinten 11,3 százalékkal estek Kínában, amely a világ legnagyobb járműpiaca.
Nyitókép: MTI/EPA/Uwe Meinhold

Ez a német gazdasági adat is fájni fog

Két és fél éves mélypontra csökkent szeptemberben a német vállalatok foglalkoztatási hajlandósága a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.

A német vállalatok új munkavállalók felvételével szembeni hozzáállását számszerűsítő mutató, az ifo "foglalkoztatási barométere" 95,8 pontra, 2021 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent szeptemberben az augusztusi 97,0 pontról.

"Az elmúlt hónapok robusztus foglalkoztatás-növekedése megtorpant" - mondta Klaus Wohlrabe, az ifo felmérések vezetője, megjegyezve, hogy "az üres állásokat a megrendelések elmaradása miatt töltik be nagy elővigyázatossággal". Hozzátette: "a gazdaság fellendülésével valószínűleg ismét nőni fog a hajlandóság az új alkalmazottak felvételére".

Az ifo felmérése szerint a munkaerőfelvétel érezhetően lelassult: az új megrendelések hiánya miatt az iparban sok vállalat arra készül, hogy kevesebb munkaerővel kell majd beérnie. Ugyanez a helyzet a kereskedelemben és az építőiparban is. De már a szolgáltatóipari szektor is kisebb keresletet támaszt a munkaerőpiacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×