eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Építsen medencét, jobban eladhatja a házát!

Fokozódik a kereslet a medencés kerttel rendelkező házak iránt, emiatt a hasonló adottságú ingatlanok között nyolc-kilenc százalékkal többe kerülnek azok, amelyekhez medence is tartozik - áll a money.hu és az ingatlan.com elemzésében.

A közleményben jelezték: ma már nem feltétlenül jelent luxuskiadást egy medence telepítése, hiszen rendkívül széles spektrumon mozognak a lehetőségek és az árak is.

Hozzátették: mivel növelik az ingatlan értékét, ezért egy medence-, terasz- vagy pergolaberuházás hitelből történő finanszírozása sem biztos, hogy rossz ötlet.

Hangsúlyozták: ma már vannak előre gyártott elemekből összeállítható medencék, amelyek a kert teljes átalakítása nélkül, részben a földbe süllyesztve telepíthetők.

Bár nagy a szórás, látható, hogy a pergolával rendelkező kertes házak 2-3 százalékkal, a medencések pedig 8-9 százalékkal magasabb áron szerepelnek a kínálatban. Ezek az ingatlanok jellemzően az átlagnál jobb állapotúak, vonzóbbak, és eladáskor jó eséllyel könnyebben találnak gazdára - emelte ki a szakértő.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×