eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
financial stock market graph illustration ,concept of business investment and stock future trading.
Nyitókép: monsitj/Getty Images

Idén is nagyot mehet az AutoWallis

Kiegyensúlyozottan növekedett az AutoWallis Csoport az év első félévében, a növekedés motorja továbbra is a nagykereskedelmi üzletág, de a kiskereskedelem is jól teljesített – mondta az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Az AutoWallis az idei első félévben mintegy 25 600 gépjárművet adott el, így 66,7 százalékkal növelte az értékesítést az előző év azonos időszakához képest. A növekedés motorja továbbra is a nagykereskedelmi üzletág volt, ahol 20 500 autót értékesítettek, csaknem megduplázva a korábbi számokat. A 10 ezer darabos többletből 6 ezer a Renault Hungária tavaly év végi megvásárlásának tudható be, de a régi márkák is jelentősen tudtak növekedni – jegyezte meg Korányi G. Tamás, példaként említve a dél-koreai SsangYongot, illetve az Opelt, amik értékesítése ezres nagyságrenddel nőtt.

Ugyan az első negyedévben értékesített 14 ezer autó után a második negyedévben tapasztalható volt egy kétezres visszaesés, a tőzsdei szakértő szerint minden adott ahhoz, hogy megint rekordévet zárjon az AutoWallis. A csökkenés elsősorban a nagykereskedelmi üzletágat érintette, ami feltehetően a gazdasági lassulással hozható összefüggésbe, ennek ellenére a cég tőzsdei kapitalizációjának – ami 43 milliárd forint körüli – harmadára is rúghat majd az idei eredmény – tette hozzá Korányi G. Tamás, kiemelve: eredménye alapján akár az egyik legolcsóbb részvény is lehet. Az egyetlen negatívum, hogy az AutoWallis a gyors növekedését teljes egészében saját forrásból igyekszik fedezni, emiatt nem fizet osztalékot, ergo a nagy nyereségből csak évek múlva részesedhetnek a részvényesek.

Szerdai hír, hogy előzetes megállapodást írt alá a Waberer's International Nyrt. a vasúti logisztikai szegmensben is működő Petrolsped Szállítmányozási Kft. 51 százalékos üzletrészének megszerzéséről. A szakértő elmondása alapján utóbbi egy 20 éves múltra visszatekintő fuvaroztató cég, amit három magánszemély tulajdonában van, és az a „szexepilje”, hogy szeptemberre elkészülhet a Kiskundorozsmán épülő, évi 60 ezer kamion kapacitású intermodális terminálja, ami a Waberer's számára azért lehet vonzó, mert ezáltal zöldíteni tudja a fuvarozási tevékenységét.

A Waberer's eddig többnyire keréken szállított, de most lehet egy komolyabb vasúti „lába”, ami jelentős versenyelőnyt adhat számára az egész térségben, annál is inkább, mert Romániában is erős a Petrolsped – tette hozzá Korányi G. Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×