eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Group of Euro banknotes and a Croatian Kuna.
Nyitókép: GoodLifeStudio/Getty Images

Maradt még horvát kunája? Nincs jó hírünk!

Horvátország áttért az euróra, de tavaly még kunával lehetett fizetni. Több magyar családnál is maradhatott ilyen fizetőeszköz. Kérdés, hogy az idei nyarláskor mit lehet kezdeni vele.

A magyarok legkedveltebb külföldi nyaralóhelye Horvátország, és 2022-ben rekordmennyiségű forintot váltottak kunára az Adriára utazó magyarok – írja a vg.hu. Akinél maradt kuna a múlt nyárról, annak most kissé macerás lesz azt beváltania euróra.

Magyarországon ugyanis nem váltják be a kunát euróra.

2023. december 31-ig csak a horvátországi postákon, kereskedelmi bankokban lehet átváltani euróbankjegyre és -érmére a megmaradt kunát. Arra érdemes odafigyelni, hogy tranzakciónként 100 kuna feletti átváltáskor a kereskedelmi bankok plusz térítést kérhetnek.

A váltási árfolyamot meghatározták, egy euróért hét és fél kunát kell adjunk.

Aki jövőre tervezi az utat már nagyobb bajban van. 2024-től ugyanis már csak a Horvát Nemzeti Banknál válthatja be az el nem költött pénzét.

2022 első három negyedévében egyébként 680 ezer alkalommal utaztak a magyarok Horvátországba. A 9 hónap alatt 63,5 milliárd forint költöttek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×