eur:
385.37
usd:
355.03
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Izmir, Turkey - June 11, 2012: Close up to Google  website through a magnifying glass on the laptop. Google is the most popular search engine in the world.
Nyitókép: brightstars/Getty Images

A mesterséges intelligencia beköltözik a Google keresőjébe is

A lépést azután tették meg, hogy a Microsoft integrálta a GPT-4-et a Bingbe, saját keresőjébe.

A Search Generative Experience a nyílt végű lekérdezésekre adott válaszokat fogja megalkotni – írja a BBC. A rendszert most még csak kevés felhasználó érheti el a kísérleti fázisban.

"Újragondoljuk minden alapvető termékünket, beleértve a keresést is" – mondta az Alphabetet, a Google anyavállalatát vezető Sundar Pichai.

Ezen túl a vállalat bejelentette, hogy a Google Android új funkciója proaktív módon figyelmezteti a felhasználókat az ismeretlen AirTagekre, ezekre a személyes tárgyak, például kulcsok és pénztárcák nyomon követésére kifejlesztett apró eszközökre. Az ismeretlen nyomkövetőeket jelző rendszer nyártól válik elérhetővé. A Google a múlt héten közölte, hogy az Apple-lel közösen dolgozik a probléma megoldásán.

Tavaly két nő perelte be az Apple-t azért, mert AirTaggel követték őket titokban: tavaly arról nyilatkoztak, hogy nem tesznek eleget a nagy techcégek a probléma megoldására.

A technikai fejlesztések mellett a Google vezetői egy nyitható-csukható telefont is bemutattak: ez 1799 dolláros áron – 600 ezer forint – lesz elérhető. Arról is beszámoltak, hogy a Bardnak, a Google chatbotjának várólistáját lezárják: 180 országban és területen fogják bevezetni angol nyelven az eszközt.

Arról is beszéltek, hogy a chatbot hamarosan képes lesz arra, hogy a szöveg mellett képekkel is válaszoljon a kérésekre. A Google-ra nagy nyomás nehezedik, hogy utolérje a mesterséges intelligencia terén végzett fejlesztéseivel riválisát, a Microsoftot, mert a másik cég által megalkotott ChatGPT nagy sikereket ért már el.

Amikor egy februári eseményen a Google bemutatta a Bardot, az kínos bakit követett el: rossz választ adott egy kérdésre, aminek hatására estek a vállalat részvényei.

A Microsoft a ChatGPT technológiáját a Bing keresőmotorjába építi be, miután jelentős összegeket fektetett be az azt kifejlesztő OpenAI-ba. A kínai technológiai óriás, a Baidu szintén rendelkezik egy chatrobottal, melyet Ernie-nek neveznek.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult, míg az amerikai tőzsdék az irányt keresik. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×