eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója programadó beszédet mond a cég fejlesztői konferenciáján a kaliforniai San Joséban 2019. április 30-án. A felirat jelentése: a jövő privát.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Sokak számára rossz hírt jelentett be Mark Zuckerberg

További mintegy tízezer fővel csökkenti a vállalatcsoport létszámát a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Meta – közölte a Meta vezetője.

Zuckerberg azt is közölte, hogy emellett ötezer betöltetlen munkahelyre nem vesznek fel embert.

A szerkezetátalakítás a Meta munkaerőtoborzó csapatának csökkentésével kezdődik. A cég a szerkezetátalakítás részletes intézkedéseit, a műszaki gárdát érintő elbocsátásokat várhatóan április végén, míg az üzleti területet érintő leépítéseket május végén fogja bejelenteni.

„Hosszú távra koncentrálunk. Ez azt jelenti, hogy olyan eszközökbe kell fektetnünk, amelyek a leghatékonyabbá tesznek minket hosszú évekre, nem csak az idén. Legyen szó mesterséges intelligenciával kapcsolatos eszközökről, amelyekkel a mérnökeink gyorsabban tudnak jobb kódokat írni, s lehetővé teszik, hogy idővel automatizáljuk a munkát, vagy beazonosítsuk a már elavult folyamatokat, hogy fokozatosan megszüntethessük őket” – fogalmazott Zuckerberg.

A Meta már novemberben is megvált 11 ezer alkalmazottjától. Zuckerberg 2023-at korábban a „hatékonyság éveként” nevezte meg, melyben tervei szerint „erősebbé és fürgébbé” válik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×