eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Jönnek a vendégek, kivárnak a szállásadók a "rezsizárással"

A hotelek 99 százaléka, a fürdők 87 százaléka nem tervez zárást a rezsikrízis miatt a Szállás.hu adatai szerint. A portálon bő 900 hotel érhető el, ezek a szállásadók a közelgő hosszú hétvégére is magas foglaltságról számoltak be – mondta az InfoRádióban Kelemen Lili kommunikációs vezető.

Közel 16 ezer partner érhető el a Szállás.hu portálon, ezek közül 900 hotel. A portál üzemeltetőit is érdekelte, hogy a szállásadók miként képzelik el a folytatást a rezsikrízis idején.

"Egy százalékuk jelezte, hogy a végleges bezárás mellett dönt" – számolt be felmérésük eredményeiről az InfoRádióban a Szállás.hu kommunikációs vezetője, Kelemen Lili. "Hogy a jövőben mi történik, nehéz megjósolni, nem tudni, hányan csatlakoznak még a bezárók táborához. Azt tudjuk mondani, hogy a többség a nyitva tartás mellett döntött. Sokan kivárják, hogy a hosszú hétvége és a karácsonyi ünnepi időszak mit hoz, és ennek fényében döntenek majd a folytatásról" – tette hozzá.

A foglalási adatok alapján azt látják, hogy mind a hosszú hétvégére, mind az év végi ünnepekre fokozott az érdeklődés,

a pandémia előtti foglalási szinteket is meghaladják a számok.

A legkedveltebb célpontok idén ebben az időszakban Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs, utánuk Hévíz, Szeged, Siófok, Zalaegerszeg és Sárvár jön.

"Ebből is látszik, hogy azokon a településeken van emelkedés, ahol valamilyen fürdőkomplexum, wellnesslehetőség van" – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az emberek ráadásul egyre bátrabban foglalnak egyre előrébb, ennek növekménye a pandémia előtti szinthez képest 5 százalékos jelen pillanatig. Az őszi időpontoknál is érvényes; korábban augusztusban kezdték lefoglalni az emberek, ma már júliusban is nagy az érdeklődés az ősz iránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×