eur:
389.61
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Virslik a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. hús- és vágóüzemének újonnan megépült egységében Abaújszántón 2015. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Ha ilyen virslit vagy hekket vett az Aldiban, ne egye meg!

Akcióban a Nébih.

Füstölt baromfivirslit hívott vissza és vont ki a forgalomból az Aldi Magyarország, listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A visszahívás a 2022. augusztus 30-i minőségmegőrzési idejű, 240 grammos füstölt baromfivirslit érinti. A Nébih felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a terméket ne fogyasszák el.

A virsli bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih tájékoztatása szerint a listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló, emberi megbetegedést okozó baktérium. A megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota; egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, de legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Hekk

Egy gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset is visszahívott az Aldi Magyarország, a termék érzékszervileg nem megfelelő - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken.

A visszahívás a 2023. július 9-i minőségmegőrzési idejű, 900 grammos Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzsre vonatkozik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el.

Az árucikk bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×