eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Drónnal készült kép üres napágyakról újranyitás előtt a toszkán tengerparton Viareggio város közelében 2020. május 28-án, a koronavírus-járvány idején. Olaszországban a járványügyi intézkedések feloldásának harmadik szakaszában május 25-től engedélyezték a tengerparti strandok újranyitását a strandolók közötti minimum 5 méteres távolság szigorú betartásával.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Muzzi

Olaszország és Görögország is enyhített a korlátozásokon a turisztikai szezon előtt

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett egyes egészségügyi korlátozásokon a turisztikai szezon előtt Olaszország és Görögország is enyhített vasárnap.

A görög polgári légi közlekedési hatóság például bejelentette, hogy a nemzetközi és a belföldi légi járatokon feloldották a koronavírus-fertőzés elleni óvintézkedéseket, de változatlanul érvényben van a kötelező maszkviselés a repülőtereken és a repülőgépek fedélzetén.

Korábban a Görögországba utazóknak negatív teszteredményt, oltottságukat, vagy a fertőzésből történt felgyógyulásukat igazoló iratot kellett felmutatniuk.

Olaszországban az egészségügyi minisztérium rendelete alapján megszűnt az oltási igazolványok bemutatásának kötelezettsége az éttermekben, a szórakozóhelyeken, a mozikban és az edzőtermekben. Ugyanakkor erre a dokumentumra továbbra is szükség van kórházakban, vagy idősek otthonában történő látogatások alkalmával.

Az olasz hatóságok egyben eltörölték a maszkviselési kötelezettséget a bevásárló-központokban, a munkahelyeken és az üzletekben. De továbbra is maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, illetve az egészségügyi és az idősápolással foglalkozó létesítményekben.

Az olasz egészségügyi tisztségviselők mindemellett erősen javasolják a maszkot a beltéri tevékenységek esetén, s magáncégek továbbra is előírhatják ezek viselését munkavállalóik számára.

Vasárnaptól az Olaszországba utazóknak nem kell kitölteniük a bonyolult online uniós utas-nyomonkövető űrlapot, amelyet eddig a repülőtéri bejelentkezésnél követeltek meg.

A korlátozások feloldása mellett a közegészségügyi hatóságok éberséget sürgettek, hangsúlyozva, hogy a járvány még nem ért véget.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×