eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Távvezetéket feszítenek ki a Duna felett Magyarország és Szlovákia között, Gönyű közelében 2021. március 2-án. Az MVM Xpert Zrt. megkezdte ezen a napon Gönyűnél a Magyarország és Szlovákia között épülő távvezeték fázisvezető sodronyainak áthúzását a Duna felett, ahol a folyam közel hétszáz méter széles.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Több mint egymilliárd forint az MVM csoport tavalyi vesztesége

De ez is közel hárommillárddal kevesebb a 2020-as veszteségnél.

A MVM csoport 2850 milliárd forint árbevételt ért el 2021-ben az előző évi 1424 milliárd forint után, vesztesége 1,1 milliárd forint volt tavaly, míg egy évvel korábban még mínusz 3,9 milliárd forint volt az adózott eredmény – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az energetikai vállalatcsoport közleménye szerint az árbevétel részben külső hatások miatt emelkedett.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) elérte a 262 milliárd forintot, ami 58 milliárd forinttal több, mint 2020-ban.

Az EBITDA a többi között az elmúlt időszak sikeres akvizíciói miatt nőtt, ami a 2020 októberében megvásárolt innogy Ceska Republika 2021-es teljesítményének, illetve az ÉMÁSZ Hálózati Kft. (jelenlegi nevén MVM ÉMÁSZ Áramhálózati Kft.) tavaly szeptemberi megvásárlásának köszönhető - közölték.

A közleményben kiemelték, hogy az MVM csoport 2021 szeptemberében sikeresen végrehajtotta első, 55 milliárd forint névértékű kötvényaukcióját, amelyet novemberben egy 500 millió eurós nemzetközi kötvénykibocsátás követett. A vállalat jelezte: a kötvénykibocsátások sikeréhez hozzájárult, hogy az MVM Zrt. 2021 júniusában a 100 százalékban állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett (befektetési kategóriájú) nemzetközi hitelminősítést.

Az MVM csoport stabil gazdálkodással zárta a 2021-es évet, ezzel nagymértékben hozzájárult Magyarország ellátásbiztonságához. Az energetika világpiaci helyzete és a járványhelyzet ellenére a társaságcsoport folyamatosan biztosította a villamos energiát és a földgázt a lakosságnak, illetve a vállalkozásoknak - összegezték a közleményben.

A társaságcsoport 2021-ben tért át az IFRS-re, azóta nemzetközi szabályok szerint készíti éves beszámolóját, ennek eredményeképpen nemzetközi szinten is összehasonlíthatóvá váltak az MVM eredményei.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×