eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az Evergrande Center logója az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport épületének bejáratánál Sanghajban 2021. szeptember 21-én. Jelentések szerint az Evergrande-nek több mint 300 milliárd dollárnyi adóssága van.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Újabb fordulat a kínai gazdaság "nyílt sebe" ügyében, ami miatt aggódott a világ

Külföldi befektetők szerint az Evergrande nem tesz eleget az adósságtörlesztés érdekében.

Az Evergrande Group pénteken közölte, hogy további pénzügyi és jogi tanácsadókat vesz fel, miután a nemzetközi hitelezők egy csoportja kijelentette, hogy végrehajtási eljárást indít, ha az ingatlanfejlesztő nem tesz többet az adósságtörlesztés érdekében – írja a vg.hu.

Mindez egy nappal azután történt, hogy egy külföldi hitelezői csoport közölte, kész minden szükséges intézkedést megtenni a tagok jogainak védelmében, miután az Evergrande nem tette meg az elvárt lépéseket.

Az Evergrande korábban arra kérte a külföldi kötvénytulajdonosokat, hozzák nyilvánosságra részesedéseiket. Az ingatlancég a jövő hét közepéig várja a válaszokat, hogy azonosítani tudja a befektetőket, s ezzel segítse az adósság átütemezését.

Az Evergrande a világ legeladósodottabb ingatlanvállalata, amely több mint 300 milliárd dollár kötelezettséget halmozott fel, beleértve közel 20 milliárd nemzetközi kötvényt. Az adósság jelentős része a tavaly év végén elmaradt kifizetések sorozatát követően nemteljesítőnek minősül.

Az Evergrande részvényeinek árfolyama pénteken 0,6 százalékot esett.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×